Poziv roditeljima da ostvare pravo na subvencioniranje kupovine udžbenika za djecu od I do IV razreda osnovne škole

Rang-liste

Općinski načelnik objavljuje poziv svim zainteresiranim roditeljima/starateljima djece koja pohađaju I, II, III ili IV razred osnovne škole, za dodjelu jednokratne mjesečne stipendije.

Pravo na učešće u pozivu imaju svi zainteresirani roditelji/staratelji učenika osnovnih škola sa područja općine Hadžići koji u školskoj 2022/2023. godini pohađaju I, II, III i IV razred osnovnih škola, a nisu obuhvaćeni dodjelom udžbenika od strane Federalnog ministarstva rada i socijalne politike (za učenike koji dolaze iz porodica slabijeg imovinskog stanja po evidencijama osnovnih škola).

Odobrena su sredstva u jednokratnom novčanom iznosu do 100,00 KM sa ciljem stipendiranja učenika na ime refundiranja, odnosno subvencioniranja troškova nabavke udžbenika za one roditelje onih učenika koji žele da se prijave.

Podnosioci zahtjeva trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju:

  1. Zahtjev/prijava za jednokratnu mjesečnu stipendiju/refundaciju nabavke školskih udžbenika osnovcima od I do IV razreda osnovnih škola sa područja općine Hadžići (može se preuzeti na web stranici Općine Hadžići i na web stranicama osnovnih škola sa područja općine Hadžići);
  2. Fiskalni račun za kupljene udžbenike – original i
  3. Tekući račun roditelja/staratelja odnosno podnosioca zahtjeva (potvrda banke ili kopiju Ugovora ili kopija kartice ako je na istoj vidljiv broj tekućeg računa).

Obrazac zahtjeva/prijave se može preuzeti na web stranici Općine Hadžići i na web stranicama osnovnih škola sa područja općine Hadžići i zajedno sa fiskalnim računom o kupovini udžbenika i potvrdom banke sa računom ili Ugovorom o otvaranju i vođenju računa ili kopijom kartice predati u osnovnu školu koju će dijete pohađati u školskoj 2022/2023. godini. Roditelje, koji su već izvršili kupovinu udžbenika, a uništili su fiskalne račune ili zbog nekog drugog razloga ne posjeduju iste, pozivamo da od prodavača traže duplikat fiskalnog računa i isti prilože uz zahtjev i tekući račun kako bi i oni mogli ostvariti pravo po ovom pozivu.

Nepotpuna, neuredna, netačna i neblagovremena dokumentacija neće se uzimati u razmatranje.

Javni poziv ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja, odnosno do 12.09.2022. godine.

Tekst javnog poziva preuzmite OVDJE

Zahtjev preuzmite OVDJE.

Najnovije objave

Oktobar 2022
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31