Naša škola koju u srcu nosimo

Osnovna škola „Hadžići“ Hadžići, osim što uspješno realizuje radne zadatke iz odgoja i obrazovanja, nastoji kroz saradnju sa društvenom zajednicom da unaprijedi i provođenje slobodnog vremena naših učenika, kao i sve djece, omladine i građana naše Općine. To postižemo na razne načine, a jedan od njih je korištenje prostorija naše škole kada nema nastave.

S ponosom napominjemo da postoji veliki broj sportskih klubova koji pružaju mogućnost potvrđivanja raznovrsnih afiniteta naše djece, omladine i građana svih uzrasnih kategorija.

U našoj školi ćete u periodu od 8:00 do 22:00 sata, kao u košnici, vidjeti djecu i omladinu kako se bave raznovrsnim sportskim aktivnostima.

Osim naših školskih sekcija, nabrojat ćemo i sportske klubove koje podržavamo opravdavajući izreku „U zdravom tijelu zdrav duh”, a to su:

– Fudbalski klub „Radnik“ Hadžići,
– Košarkaški klub „Bošnjak“ Hadžići,
– Košarkaški klub „Rolling“ Hadžići,
– Atletski klub „Sarajevo“ Sarajevo,
– Odbojkaški klub „Novo Sarajevo“ Sarajevo,
– Ženski rukometni klub „Hadžići“ Hadžići (od ove godine),
– Škola fudbala „La Paz“ Pazarić (od ove godine) i
– Klub sjedeće odbojke „Igman“ Hadžići (naši veterani, koji osim treninga odigravaju i svoje službene utakmice).

I ove godine želimo da iskažemo svoje žaljenje što nemamo više mogućnosti da udovoljimo svima koji bi željeli koristiti prostorije naše škole.

Također koristimo priliku da našoj djeci, omladini i veteranima poželimo mnogo uspjeha, sportske sreće i dobrih rezultata u ovoj školskoj godini.

Školski odbor OŠ „Hadžići”
Kolektiv OŠ „Hadžići“

Najnovije objave

Juni 2024
P U S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930